/hillebrand/duurzaamheid

De heer en mevrouw Kuipers

"We hebben in het buitengebied van Deventer een Jaren 70 huis gekocht welk compleet gedateerd was. Daarbij was deze ongeïsoleerd en zat er nog enkel glas in. We hebben een plan gemaakt hoe we het huis konden upgraden naar de huidige maatstaven.
Het huis heeft van binnen en buiten een hedendaagse uitstraling gekregen. Door de aangebrachte isolatie onder de vloer, in de spouwmuur en in het dak heeft het huis veel meer comfort gekregen. Ook zijn er nieuwe kozijnen geplaatst met HR++ glas.
‘Je kunt de woning met een kaars warmhouden zeggen wij wel eens’. Dat is uiteraard niet waar maar een gasaansluiting hebben we niet meer nodig. We verwarmen middels een luchtwaarmtepomp waardoor de gasaansluiting achterwege kan blijven. Middels de zonnecollectoren hebben we een woonhuis die zeer weinig energie nodig heeft. Een oud gedateerd woonhuis hebben we samen met Hillebrand Bouw toekomstig bestendig gemaakt. "

Duurzaam wonen en duurzaam bouwen

We kunnen er in Nederland niet meer omheen! Uw wens om een duurzaam huis te hebben heeft consequenties voor ons als bouwer. Of het nou om isoleren gaat of vloerverwarming, zonnepanelen en luchtwarmtepompen wij voelen ons hierbij thuis. Sterker nog we hebben ook de benodigde kennis en expertise in huis. Natuurlijk werken we samen met onze leveranciers!

Het (na)isoleren van woonhuizen is echt een must, omdat het een aanzienlijke besparing oplevert! Dat geldt ook voor vloerverwarming. Deze lage temperatuurverwarming zorgt voor meer comfort dan een traditionele verwarming. Bij het plaatsen van HR++ glas in de ramen kijken we bij bestaande huizen eerst of er wel nieuwe ramen en deuren nodig zijn. Hillebrand Bouw is bijzonder trots op de speciale energiezuinige woningen met zonnepanelen en luchtwarmtepompen die inmiddels zijn opgeleverd. Hierin is zelfs een gasaansluiting overbodig!

Duurzaam ondernemen

Natuurlijk scheiden wij het bouwafval en houden zo de kosten en de belasting van het milieu laag. Het afgevoerde puin komt onder asfaltwegen te liggen en van het afvalhout worden pallets en nieuw plaatmateriaal gemaakt!

Woonhuis Middel (geen gasaansluiting)

Dit nieuw gebouwde woonhuis zijn de wanden, vloeren en dak zeer goed geïsoleerd. Middels zonnecollectoren, een aardwarmtepomp, en vloerverwarming maakt dit een zeer energie zuinige woning. De woning heeft geen gasaansluiting.

Duurzaamheid

Woonhuis Bathmen

Het huis in Bathmen heeft op zolder en 1000 liter vat met water staan welke wordt verwarmd door de houtkachel, zonnecollectoren en indien beide niet werken middels een kliene CV ketel. Dit resulteert in een zere lage gasrekening voor een huis van meer dan 1000 m3 inhoud.     

huis wordt verwarmd met hout en zonnecollectoren

Woonhuis Olst, (zonder gasaansluiting) 

Dit onlangs verbouwde woonhuis uit de jaren 70 zijn de wanden, vloeren en dak zeer goed geisoleerd. Ook zijn de ruiten uitgevoerd in triple glas. Middels zonnecollectoren, een luchtwarmtepomp, vloerverwarming en laag termparatuur radiatioren maakt dit een zeer energie zuinige woning. De woning heeft zelfs geen gasaansluiting.    

Duurzame vloer

De basis van het verduurzamen van een woning is het goed isoleren van de beganegrond vloer. Soms kan de onderzijde van de vloer worden gesioleerd. Onderstaande foto's geven een compleet nieuwe vloer weer. Een foto geeft een renovatievloer weer, dus met kruipruimte. Bij de andere vloer is de isolatie op het zand gelegd en heeft deze zelfs een R-waarde van 8.0. Dat is uiteraard op de foto's niet te zien. Beide vloeren zijn uitgevoerd met vloerverwarming. Dit is geen must maar wel aan te bevelen.     

Een goed geisoleerde vloer zorgt ook dat het vocht uit de bodem niet het woonhuis intrekt. Door een goed geisoleerde vloer is de luchtvochtigheid in het woonhuis laag en dat is beter voor mens en huis.