/hillebrand/specialiteiten

Veranda mevrouw Terpstra

"Ik zit graag buiten en met mijn nieuwe veranda kan ik de hele avond buiten zitten. Middels een mooie lichtstraat van glas, mooi uitgewerkte dakranden, grote lichtspots en een buitenhaard heb ik een hele chique veranda gekregen. Het huis heeft aan de achterzijde veel meer ‘body’ gekregen en ik veel meer woonplezier."

Specialiteiten

Badkamers

Badkamers voorzien we vaak van een spatmuur tot circa 2 meter. Vaak passen we natuursteen toe boven op het inbouwreservoir van het toilet en als planchet in de douchecel. (Eiken)houten accenten geven warmte aan een badkamer.    

Dakkapellen

Dakkapellen in alle maten en soorten en verschillende afwerkingen. Met plat of geslepen dak. Vaak worden de dakkapellen met draaikiepramen toegepast, soms ook met geluidswerende beglazing en weggewerkte geluidswerende ventilatieroosters de zgn. suskasten. De traditioneel gemaakte dakkapellen zijn van binnen netjes afgewerkt.

Kozijnen

We plaatsen veel houten, aluminium en kunststof kozijnen. Oude houten kozijnen worden door ons wel gerepareerd. Soms worden er in bestaande kozijnen alleen nieuwe ramen en deuren geplaatst incl. nieuwe dubbel glas. We hebben in het verleden ook meerdere vouwwanden geplaatst, van hout maar ook van aluminuim.  

 

Meubels, interieur

In bijkeukens plaatsen we regelmatig aanrechtblokken met een wastafel, eventueel geïntegreerd met een koelkast en wasmachine.

Opbergkasten, tv-kasten, boekenkasten en kledingkasten hebben we in verschillende maten en soorten afgeleverd. Soms van MDF maar ook vaak van vuren of eiken planken.  Op voorraad hebben we gezaagde eiken bomen liggen waar we werkbladen, vensterbanken en tafels van maken.  

Schouwen, haarden

Haarden, schouwen en kachels op hout dan wel op gas. We hebben ze van natuursteen gemaakt, gestukadoord en soms van een houten front voorzien.  Voor het maken van de rookgasafvoer en de schoorsteen is specialistische kennis nodig.  

Veranda's

Veranda’s zijn helemaal hot. Vaak maken we ze strak met een vlak plafond waarin lichtspots zijn verwerkt. Bij de klassieke uitvoering met eiken binten kunnen de dakbalken in het zicht blijven.  Hoofdregel is wel dat de dakrand (de zgn boei) niet te breed wordt.    

We hebben ze uitgevoerd met haard, soms ook met verwarming. Mocht het binnen te donker worden dan moet er een lichtstraat worden toegepast. Bij een mooie veranda hoort ook een mooie vloer. Soms loopt de vloer van binnen naar buiten. We hebben veranda vloeren voorzien van natuursteen, hout en beton.    

Diversen